Nieuw-Acht

Plaats
Buurtschap
Eindhoven
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Nieuw-Acht

Terug naar boven

Status

- Nieuw-Acht is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Eindhoven.

- De buurtschap Nieuw-Acht valt, ook voor de postadressen, onder de stad Eindhoven.

- De buurtschap Nieuw-Acht heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Nieuw-Acht ligt rond de wegen Mispelhoefstraat (de NW tak van deze weg, in de directe, O nabijheid van de A2/A58/N2 (N2: de Tilburgseweg)), De Schakel (rond huisnummer 200), Oirschotsedijk (het gedeelte van deze weg NW van het kruispunt met de Anthony Fokkerweg), Anthony Fokkerweg (het gedeelte van deze weg tussen het kruispunt met de Oirschotsedijk en het viaduct over het Beatrixkanaal), Vensedijk (het gedeelte van deze weg NW van de Anthony Fokkerweg), Landsard, Rijtackerweg, Nieuwe Achtse Heide en Ekkersrijt. Een deel van de buurtschap is getransformeerd tot (grootschalig) bedrijventerrein en er niet meer toe te rekenen. De buurtschap ligt direct NW en direct W van de stad Eindhoven, aan weerszijden van de A2/A58/N2, NO van Eindhoven Airport, Z van de A50 en de A58 (nabij knooppunt Batadorp) en de dorpen Batadorp en Best, N van het dorp Veldhoven en ZO van het dorp Oirschot.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Nieuw-Acht omvat ca. 15 huizen met ca. 40 inwoners.

Reactie toevoegen