Niemeskant

Plaats
Buurtschap
Maashorst
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Niemeskant

Terug naar boven

Status

- Niemeskant is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente Maashorst. T/m 2021 gemeente Uden.

- De buurtschap Niemeskant valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Volkel.

- De buurtschap Niemeskant heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Niemeskant ligt rond de wegen Niemeskantweg, Hoge Randweg (het gedeelte O van het kruispunt met de Niemeskantweg) en Boekelsedijk (het gedeelte van deze weg rond het kruispunt met de Hoge Randweg), en het (korte) gedeelte van de Leeuwstraat (de N605) vanaf huisnummer 1 in Z richting, tot rond de minirotonde bij de Hoge Randweg en Schoolstraat. De buurtschap ligt direct W van het dorp Volkel, Z van de stad Uden, NNW van het dorp Boekel, NO van het dorp Erp, ONO van het dorp Mariaheide en NO van het dorp Veghel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Niemeskant omvat ca. 30 huizen met ca. 75 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Buurtvereniging Onder Ons bestrijkt het W buitengebied van Volkel, voor zover gelegen rond de Hoge Randweg en een aansluitend deel van de Lage Randweg, met de buurtschappen (resp. van O naar W) Niemeskant, Strepen en Weeg.

Reactie toevoegen