Neerkant

Plaats
Dorp
Deurne
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Neerkant

Terug naar boven

Status

- Neerkant is een dorp in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, gemeente Deurne.

- Onder het dorp Neerkant vallen ook de buurtschappen Heitrak (grotendeels), Schans en Schelm.

Terug naar boven

Ligging

Het dorp Neerkant grenst in het ZW aan Nationaal Park De Groote Peel, in het W aan (buitengebied van het dorp) Asten, in het N aan de A67 en Liessel, in het O aan Helenaveen en in het Z aan de provincie Limburg en Meijel, en ligt O van Someren-Eind, OZO van Someren, ZO van Heusden, (de dorpskern van) Asten en Deurne, W van Grashoek en NO van Nederweert en Weert.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Het dorp Neerkant omvat ca. 730 huizen met ca. 1.850 inwoners.

Terug naar boven

Geschiedenis

- Techniek met 'n Ziel is een museum met een verzameling techniek van ca. 1900 tot heden. Je kunr er de evolutie van allerlei soorten elektrische apparatuur aanschouwen. De naam is ontstaan doordat er aan veel objecten uit het museum een persoonlijk verhaal zit waardoor ze een 'ziel' krijgen. Het museum heeft ook een heemkunde afdeling over de geschiedenis van Neerkant.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Neerkant heeft 2 rijksmonumenten.

- Neerkant heeft 2 gemeentelijke monumenten.

Terug naar boven

Links

- Onderwijs: - Basisschool St. Willibrordus.

- Muziek: - Zanggroep Musical Voices. - Fanfare St. Willibrordus.

- Sport: - De korfbalverenigingen De Treffers uit Neerkant, De Eendracht uit Liessel en de korfbalclub van ZSV Zeilberg gaan vanaf seizoen 2017-2018 verder als één korfbalvereniging onder een nieuwe naam: Arcades Korfbalsport. Voor de verenigingen werd het steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden, voornamelijk ten gevolge van een dalend ledenaantal. Het doel van de besturen was om de mogelijkheid tot het beoefenen van korfbalsport voor de inwoners van de genoemde dorpen te behouden, en dat is hierdoor dus gelukt.

- Zorg: - Zorgboerderij Op de Mozik.

Reactie toevoegen