Mosbulten

Plaats
Buurtschap
Meierijstad Son en Breugel
Noordoost-Brabant Zuidoost-Brabant
Noord-Brabant

Mosbulten

Terug naar boven

Status

- Mosbulten is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in grotendeels de regio Noordoost-Brabant, gemeente Meierijstad (t/m 2016 gemeente Sint-Oedenrode), en, voor een klein deel, in de regio Zuidoost-Brabant, gemeente Son en Breugel.

- De buurtschap Mosbulten valt grotendeels onder het dorp Nijnsel, en deels onder het dorp Breugel (een klein gedeelte van de weg Mosbulten). Omdat het dorp Nijnsel in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen zowel Nijnsel als Mosbulten voor de postadressen 'in' Sint-Oedenrode. In het Breugelse deel van de buurtschap zijn er geen adressen.

- De buurtschap Mosbulten heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1865 Mosbuiten, 1897 kopie 1904 Mosbulten.

Naamsverklaring
Naar de vorm een samenstelling van bulten, meervoud van bult 'bult, ronde opwelving' en mos 'moerassige grond', of anders mos 'mos'. Vergelijk ook Mostheuvel.(1)

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Mosbulten ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Oude Vresselseweg, Eendenputtenweg, Zaanpeelweg, Vossenbergweg en Rijtvenweg. De buurtschap ligt NO van het dorp Breugel, ZO van de dorpen Nijnsel en Sint-Oedenrode, O van het dorp Son, ZW van het dorp Mariahout, WNW van het dorp Lieshout, NNW van het dorp Nuenen, NNO van de stad Eindhoven en NW van de stad Helmond.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Mosbulten omvat ca. 40 huizen met ca. 100 inwoners.

Reactie toevoegen