Morsche Hoef

Plaats
Buurtschap
Meierijstad
Noordoost-Brabant As50
Noord-Brabant

Morsche Hoef

Terug naar boven

Status

- Morsche Hoef is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, en daarbinnen in de subregio As50, gemeente Meierijstad. T/m 1993 gemeente Erp, in 1994 over naar gemeente Veghel, in 2017 over naar gemeente Meierijstad.

- De buurtschap Morsche Hoef valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Erp.

- De buurtschap Morsche Hoef heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijknamige straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat, al zou de straatnaam Morschehoef je daar wel een vermoeden van kunnen geven.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Morsche Hoef ligt rond de bijna gelijknamige weg Morschehoef en rond de wegen Schuurhoek, Goordreef (het gedeelte van deze weg rond het kruispunt met de weg Schuurhoek), Looieind (het korte gedeelte van deze weg rond de kruispunten met de wegen Schuurhoek en Morschehoef) en Oudveld (het gedeelte rond de driesprong van deze weg en NO en ZO daarvan). De buurtschap ligt direct N van het dorp Erp, O van het dorp Veghel, WNW van het dorp Boekel, Z van de stad Uden, ZW van het dorp Volkel en ZO van het dorp Mariaheide.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Morsche Hoef (dan: Morschoef) 16 huizen met 73 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 45 huizen met ca. 115 inwoners.

Reactie toevoegen