Moorst

Plaats
Buurtschap
Leusden Woudenberg Scherpenzeel Barneveld
Eemland Gelderse Vallei Veluwe
GelderlandUtrecht

Moorst

Terug naar boven

Status

- Moorst is een buurtschap, deels in de provincie Utrecht, in de streken Eemland en Gelderse Vallei en in de gemeenten Leusden en Woudenberg, en deels in de provincie Gelderland, in de streken Gelderse Vallei en Veluwe, in de gemeente Scherpenzeel en voor een klein deel in de gemeente Barneveld.

- De buurtschap Moorst valt, ook voor de postadressen, deels onder het dorp Leusden, deels onder het dorp Woudenberg, deels onder het dorp Scherpenzeel en voor een klein deel onder het dorp De Glind.

- De buurtschap Moorst heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat, al kan de straatnaam Klein Moorst je daar wel een vermoeden van geven.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Moorst ligt rond de wegen Moorsterweg, Klein Moorst, Dashorsterweg en rond de kruispunten van de weg Kolfschoterdijk met de Moorsterweg en de Dashorsterweg. De buurtschap ligt rond de beken Oude Moorsterbeek, Moorsterbeek, Dashorsterbeek, Siberiënbeek en Romselaarse Beek en ligt O en ZO van het dorp Leusden, ZZW en Z van het dorp Achterveld, W en ZW van het dorp De Glind, ZW van het dorp Barneveld, NW van het dorp Renswoude, N van het dorp Scherpenzeel en NO van het dorp Woudenberg.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Moorst omvat ca. 45 huizen en enkele bedrijfsgebouwen, met ca. 115 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Genealogie: - Genealogische gegevens van personen die in de buurtschap Moorst hebben gewoond (en die naam vaak ook als achternaam hebben aangenomen), van de 16e t/m de 19e eeuw.

Reactie toevoegen