Mollekot

Plaats
Buurtschap
Sluis
Zeeuws-Vlaanderen
Zeeland

Mollekot

Terug naar boven

Status

- Mollekot is een buurtschap in deels de provincie Zeeland, in de streek Zeeuws-Vlaanderen, gemeente Sluis, en grotendeels België. T/m 31-3-1970 gemeente IJzendijke. Per 1-4-1970 over naar gemeente Oostburg, in 2003 over naar gemeente Sluis.

- De buurtschap Mollekot valt voor slechts enkele panden onder de stad IJzendijke, maar grotendeels onder Watervliet (België).

- De buurtschap Mollekot heeft geen plaatsnaamborden.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
Mollenkot, Het Mollekot.

Terug naar boven

Ligging

Het Nederlandse deel van Mollekot ligt 3 km ZO van IJzendijke, vanuit IJzendijke gezien aan het eind van de Mollekotweg. De grens, met grenspaal, is op het punt waar de Mollekotweg overgaat in de weg Mollekot. Aan die weg ligt het Belgische deel van de buurtschap.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Mollekot omvat een handvol panden op Nederlands grondgebied en enkele tientallen panden op Belgisch grondgebied.

Terug naar boven

Recente ontwikkelingen

- De precies aan de Belgische grens gelegen discotheek The Limit (de grenspaal staat er voor de deur) heeft in 2013 de deuren moeten sluiten op last van de Raad van State, die oordeelde dat de disco te dicht in de buurt van woonbebouwing was gevestigd en daarmee te veel overlast gaf.

Reactie toevoegen