Molengat

Plaats
Buurtschap
Mill en Sint Hubert
Noordoost-Brabant Land van Cuijk
Noord-Brabant

Molengat

Terug naar boven

Status

- Molengat is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Land van Cuijk, gemeente Mill en Sint Hubert.

- De buurtschap Molengat valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Mill, deels onder het dorp Sint Hubert.

- De buurtschap Molengat heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Molengat ligt rond de wegen Wanroijseweg (het gedeelte N van de minirotonde bij de N264 (bij de Bosweg en de Pastoor Jacobsstraat)), Schoolstraat (het gedeelte Z van het kruispunt met de Brandsestraat), Brandsestraat (het gedeelte tussen de Schoolstraat en de Sint Hubertse Binnenweg), Sint Hubertse Binnenweg (voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Sint Hubert), Koekoekseweg, Keijzerspaadje, Kievitsweg, Kievitsdwarsweg, Molenkuilweg, Molenheidseweg (bij het kruispunt met de Wanroijseweg), Bakhuisweg (het NO gedeelte van deze weg), Van den Boogaardweg, Gerritsweg, Meidoornweg en Bremweg. De buurtschap ligt direct O van het dorp Mill, direct NW van het dorp Sint Hubert, NNW van het dorp Wanroij en NO van het dorp Wilbertoord.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Molengat (dan: Het Molengat) 11 huizen met 67 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 150 huizen met ca. 375 inwoners.

Reactie toevoegen