Moleneind (Veen)

Plaats
Buurtschap
Altena
West-Brabant Land van Heusden en Altena
Noord-Brabant

Moleneind (Veen)

Terug naar boven

Status

- Moleneind is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio West-Brabant, en daarbinnen in de streek Land van Heusden en Altena, gemeente Altena. T/m 1972 gemeente Veen, in 1973 over naar gemeente Aalburg, in 2019 over naar gemeente Altena.

- De buurtschap Moleneind valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Veen.

- De buurtschap Moleneind heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Moleneind ligt rond de wegen Maasdijk (het gedeelte van deze straat W van het kruispunt met de Grotestraat), De Bruijnstraat, Coletsingel, Grotestraat (de drie hiervoor genoemde wegen voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Veen), Verzetsplein, Tamerisstraat, de Eng, Van Ballegooijenhof, Tuinstraat en Wielstraat. De buurtschap ligt direct NW van het dorp Veen, aan de Z oever van de Afgedamde Maas, W van het dorp Aalst, NW van de dorpen 'Wijk en Aalburg' en Nederhemert-Noord, OZO van de dorpen Poederoijen en Andel, ZW van het dorp Zuilichem en ZZO van het dorp Brakel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Moleneind omvat ca. 200 huizen met ca. 500 inwoners.

Reactie toevoegen