Mispeleind

Plaats
Buurtschap
Reusel-De Mierden
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Mispeleind

Terug naar boven

Status

- Mispeleind is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Reusel-De Mierden. T/m 1996 gemeente Hooge en Lage Mierde.

- De buurtschap Mispeleind valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Lage Mierde.

- De buurtschap Mispeleind heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Mispeleind ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Neterselsedijk (het gedeelte van deze weg NW en W van het kruispunt met de Meirweg), Zandweg, Beersedijk, Dunsedijk (het gedeelte van deze weg vanaf huisnummer 5, in Z richting), Hellaren (het gedeelte van de weg vanaf huisnummer 4, in N richting) en Waterlaten (het gedeelte van deze weg N van het kruispunt met de weg Braakhoek). De buurtschap ligt direct O van het dorp Lage Mierde, WNW van het dorp Netersel, NW van het dorp Hulsel, N van het dorp Reusel, ZZO van het dorp Esbeek en ZW van de dorpen Baarschot en Westelbeers.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Mispeleind 21 huizen met 131 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 45 huizen met ca. 115 inwoners.

Reactie toevoegen