Midden-Drenthe

Gemeente
Midden-Drenthe
Drenthe

Midden-Drenthe

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Midden-Drenthe.

Terug naar boven

Literatuur

- Nieuwe en/of tweedehands boeken over Midden-Drenthe (online te bestellen).

Terug naar boven

Status

- Midden-Drenthe is een gemeente in de provincie Drenthe. De gemeente Midden-Drenthe is in 1998 ontstaan uit samenvoeging van de gemeenten Beilen, Smilde en Westerbork. Van 1998 t/m 1999 heette de gemeente Middenveld.

- De gemeente Midden-Drenthe omvat de dorpen Balinge, Beilen, Bovensmilde, Drijber, Elp, Garminge, Hijken, Hoogersmilde, Hooghalen, Mantinge, Nieuw-Balinge, Nieuweroord (deels), Oranje, Orvelte, Smilde, Spier, Stuifzand (deels), Westerbork, Wijster, Witteveen en Zwiggelte en de buurtschappen Alting, Beilervaart, Brunsting, Bruntinge, De Polle, Eursing / Halerbrug, Eursinge, Hijkersmilde, Holthe, Huis ter Heide (deels), Klatering, Laaghalen, Laaghalerveen, Lieving, Makkum, Rheeveld, Smalbroek, Terhorst en Zuidveld. Dit zijn 21 dorpen en 19 buurtschappen in totaal.

- Wapen van de gemeente Midden-Drenthe.

- Foto's van de plaatsnaamborden in de gemeente Midden-Drenthe.

Terug naar boven

Ligging

De gemeente Midden-Drenthe ligt, zoals deze naam reeds suggereert, centraal in de provincie Drenthe. De dorpen Bovensmilde, Smilde en Hoogersmilde liggen NW, het dorp Beilen centraal tot W en het dorp Westerbork centraal tot O in de gemeente. De gemeente ligt ZW en Z van de stad Assen, ZW van de dorpen Rolde, Gieten en Borger, W en NW van de dorpen Oosterhesselen en Sleen en de stad Emmen, NW van de stad Coevorden, N en NW van de stad Hoogeveen, O en NO van het dorp Ruinen, NO, O en ZO van de dorpen Dwingeloo en Diever, ZO van de dorpen Appelscha en Oosterwolde en Z en ZO van het dorp Norg.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De gemeente Midden-Drenthe omvat ca. 13.000 huizen met ca. 33.000 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Gemeente: - Officiële site van de gemeente Midden-Drenthe.

Reactie toevoegen