Midbuul

Plaats
Buurtschap
Cranendonck
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Midbuul

Terug naar boven

Status

- Midbuul is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Cranendonck. T/m 1996 gemeente Budel.

- De buurtschap Midbuul valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Budel.

- De buurtschap Midbuul heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Midbuul ligt rond de wegen Midbuulweg, Grootschoterweg (het gedeelte van deze weg vanaf rond het kruispunt met de Sportlaan, in N richting), De Dam, Grensweg (het gedeelte van deze weg vanaf huisnummer 52, in O richting), Dammerstraat, Poelderstraat (het gedeelte vanaf huisnummer 6a, in N richting) en Sportlaan. De buurtschap ligt direct Z van het dorp Budel, NNO van het dorp Budel-Schoot, NNW van het dorp Budel-Dorplein, NW van Kempen Airport, NO van Hamont in België en WNW van de stad Weert.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Midbuul 22 huizen met 134 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 60 huizen met ca. 150 inwoners.

Reactie toevoegen