Meinweg

Plaats
Buurtschap
Roerdalen
Midden-Limburg Roerstreek
Limburg

Meinweg

Terug naar boven

Status

- Meinweg is een buurtschap in de provincie Limburg, in de regio Midden-Limburg, en daarbinnen in de streek Roerstreek, gemeente Roerdalen. T/m 1992 gemeente Melick en Herkenbosch. Per 1-1-1993 over naar gemeente Roerdalen (door deze naamswijziging van de gemeente Melick en Herkenbosch), na een fusie per 1-1-1991 van de gemeenten 'Melick en Herkenbosch' en Vlodrop tot een nieuwe gemeente Melick en Herkenbosch.

- De buurtschap Meinweg valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Herkenbosch.

- De buurtschap Meinweg heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen, en daarbij moet je nog weten dat je rond het einde van deze lange weg moet zijn.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Meinweg ligt dus rond het einde van de lange, gelijknamige weg en rond de wegen Grensweg en Stinkesraadweg. De buurtschap ligt, op enige afstand, NO van de dorpen Herkenbosch en Vlodrop (en W van en veel dichter bij de Duitse plaats Oberkrüchten), in het uiterste NO van de gemeente Roerdalen, en in Nationaal Park De Meinweg, een bosgebied, grensoverschrijdend tot in Duitsland, maar in een soort enclave binnen het gebied waar geen bos is. De buurtschap grenst in het NO en Z aan Duitsland.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Meinweg omvat ca. 10 huizen met ca. 25 inwoners.

Reactie toevoegen