Meemortel

Plaats
Buurtschap
Cranendonck
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Meemortel

Terug naar boven

Status

- Meemortel is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Cranendonck. T/m 1996 gemeente Budel.

- De buurtschap Meemortel valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Budel.

- De buurtschap Meemortel heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Meemortel ligt rond de gelijknamige weg (het gedeelte van deze weg ZO van het kruispunt met de Instraat) en rond de wegen Paalstraat, Boschdijkdwarsstraat (het gedeelte van deze straat tussen de kruispunten met de weg Meemortel) en Randweg-Oost (het gedeelte van deze weg bij de minirotonde bij de weg Meemortel). De buurtschap ligt direct ZO van het dorp Budel, NW van Kempen Airport, NNO van het dorp Budel-Dorplein, NO van het dorp Budel-Schoot, WNW van de stad Weert, ZO van het dorp Soerendonk en ZZW van het dorp Maarheeze.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Meemortel 23 huizen met 124 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap nog altijd (of wederom) ca. 25 huizen, met ca. 65 inwoners.

Reactie toevoegen