Magrette

Plaats
Buurtschap
Terneuzen
Zeeuws-Vlaanderen
Zeeland

Magrette

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving Magrette.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Magrette.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Magrette.

Terug naar boven

Status

- Magrette is een buurtschap in de provincie Zeeland, in de streek Zeeuws-Vlaanderen, gemeente Terneuzen. T/m 2002 gemeente Axel.

- Magrette wordt door de gemeente Terneuzen beschouwd als vallend onder de NW van Magrette gelegen kern Spui, hoewel het qua postvode onder Axel valt (Spui heeft een eigen postcode).

- Niet te verwarren met de slechts enkele kilometers naar het NO gelegen buurtschap Margaret (vroeger ook Magaret, Margret, 1840 Margeriet), aan de Margaretsedijk O van Vogelwaarde, (hoewel de Topografische atlas Zeeland dit niet meer als buurtschap betitelt). Te meer omdat de buurtschap Magrette vroeger ook Maragret heeft geheten.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
De buurtschap Werd vroeger ook Stad-David genoemd.

Naamsverklaring
De naam wordt in verband gebracht met ‘magere etten’ (magere gronden) (ZL2).

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Magrette ligt 3 km ZO van Terneuzen, 2 km NW van Axel, rond de provincialeweg N685 die ter plekke Magrette heet.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- De buurtschap Magrette heeft 1 rijksmonument, namelijk het pand op Magrette nr. 2. Gewit bakstenen woonhuis met pannen zadeldak tussen tuittopgevels. Klokkestoeltje op nok. 1680 volgens ankerembleem. Ramen met roeden en luiken met zandlopers. Het pand heet Vaartwijk, wat verwarrend is omdat Vaartwijk volgens de atlas een eigen buurtschap is, ZO van Magrette.

Reactie toevoegen