Maatsehei

Plaats
Buurtschap
Maashorst
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

maatsehei_maatseheistraat_kopie.jpg

Buurtschap Maatsehei, Maatseheistraat

Buurtschap Maatsehei, Maatseheistraat

Maatsehei

Terug naar boven

Status

- Maatsehei is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente  Maashorst. T/m 2021 gemeente Uden.

- De buurtschap Maatsehei valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Volkel.

- De buurtschap Maatsehei heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Maatsehei ligt rond de wegen Maatseheistraat (het gedeelte van deze straat in ZO richting vanaf rond het kruispunt met de Heiveldenstraat), Heiveldenstraat, Meerkensweg en Haverkampstraat. De buurtschap ligt ZW van de dorpen Volkel en Odiliapeel, Z van de stad Uden, NNW van het dorp Boekel, NO van het dorp Erp en ONO van het dorp Veghel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Maatsehei omvat ca. 40 huizen met ca. 100 inwoners.

Terug naar boven

Geschiedenis

- Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de buurtvereniging in 2013 is een prachtig jubileumboek verschenen, geheel in kleur. Het boek omvat een stukje geschiedenis, foto's van activiteiten door de jaren heen en persoonlijke verhalen van de huidige bewoners, met foto's.

Reactie toevoegen