Maagd van Gent

Plaats
Buurtschap
Sluis
Zeeuws-Vlaanderen
Zeeland

Maagd van Gent

Terug naar boven

Status

- Maagd van Gent is een buurtschap in deels de provincie Zeeland, in de streek Zeeuws-Vlaanderen, gemeente Sluis, en grotendeels België. Nederlandse gedeelte: t/m 31-3-1970 gemeente IJzendijke, per 1-4-1970 over naar gemeente Oostburg, in 2003 over naar gemeente Sluis.

- Het Nederlandse gedeelte van de buurtschap Maagd van Gent valt, ook voor de postadressen, onder het dorp IJzendijke.

- Het Nederlandse gedeelte van de buurtschap Maagd van Gent heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke - in het Nederlandse gedeelte - nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat. Direct aansluitend is echter de weg Maagd van Gent in België.

Terug naar boven

Ligging

In Nederland ligt de buurtschap rond het kruispunt van de wegen Vrijedijk/Barbarapolder (= aan de overkant van de weg Vrijedijk, in België) en Maagd van Gent (in België). Het grootste deel van de buurtschap ligt in België, rond de weg Maagd van Gent en rond het hiervoor genoemde kruispunt. De buurtschap ligt ZO van het dorp IJzendijke, Z van het dorp Biervliet, W van het dorp Philippine, NW van de plaats Boekhoute in België en ONO van de plaats Watervliet in België.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Het Nederlandse gedeelte van de buurtschap Maagd van Gent omvat een handvol huizen, met ca. 15 inwoners.

Reactie toevoegen