Luchtenburg

Plaats
Buurtschap
Buren
Betuwe
Gelderland

luchtenburg_collage.jpg

Luchtenburg, collage buurtschapsgezichten (© Jan Dijkstra, Houten)

Luchtenburg, collage buurtschapsgezichten (© Jan Dijkstra, Houten)

Luchtenburg

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving Luchtenburg.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Luchtenburg.

- Het Eiland van Maurik bestaat uit twee recreatieterreinen: het surfterrein en het strandbad. Het waterrecreatiegebied staat in open verbinding met de rivier de Neder-Rijn, waardoor watersporters prima hun sport kunnen beoefenen. Het Eiland van Maurik is het hele jaar - gratis - geopend. Toegankelijk van 6.00 uur tot 22.00 uur. Honden zijn - behalve op de toegangsweg - niet toegestaan. Eiland van Maurik is ook het grootste vakantiepark in de Betuwe. Het is gelegen tussen de Waal en de Maas, en biedt waterplezier voor alle leeftijden. De vele indoor- en outdoor activiteiten maken de camping geliefd onder gezinnen. Naast de ruime campingplekken zijn er ook chalets, safaritenten en groepsaccommodaties te huur. Dankzij de jachthaven is de camping ook aantrekkelijk voor mensen met een eigen boot. Via de link kunt u hier online uw vakantie boeken.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Luchtenburg.

Terug naar boven

Status

- Luchtenburg is een buurtschap in de provincie Gelderland, in de streek Betuwe, gemeente Buren. T/m 1998 gemeente Lienden.

- De buurtschap Luchtenburg valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Ingen.

- De buurtschap Luchtenburg heeft, in tegenstelling tot bijv. de nabijgelegen buurtschap Ganzert, geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je in de buurtschap bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

- De buurtschap Luchtenburg ligt N van Ingen, rond de weg Luchtenburg.

- De buurtschap ligt erg landelijk en idyllisch. Fotograaf Jan Dijkstra verwoordt zijn ervaring ter plekke als volgt: "Het ruisen van de wind en het vallen van het blad, verbrak daar de stilte."

Terug naar boven

Statistische gegevens

- In de Volkstelling van 1840 wordt de buurtschap Luchtenburg niet (apart) vermeld.

- Tegenwoordig omvat Luchtenburg ca. 40 huizen met ca. 100 inwoners.

 

Reactie toevoegen