Loozen

Plaats
Buurtschap
Hardenberg
Salland
Overijssel

Loozen

Terug naar boven

Status

- Loozen is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Salland, gemeente Hardenberg. T/m 2000 gemeente Gramsbergen.

- De buurtschap Loozen heeft een eigen postcode (7778) en plaatsnaam in het postcodeboek en is daarmee een formele woonplaats.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Loozen heeft 1 rijksmonument.

- Loozen heeft 1 gemeentelijk monument.

Terug naar boven

Landschap, natuur en recreatie

- Sinds 2015 zijn de voorheen door de Vecht van elkaar gescheiden buurtschappen Anevelde en Loozen verbonden middels een brug voor fietsers en wandelaars.

- In 2009 is het elektrisch aangedreven zelfbedieningsveerpontje in Loozen in gebruik genomen. Het pontje vaart van het bezoekerscentrum in Loozen naar de Loozensche Linie over een nieuw gegraven arm van de Overijsselse Vecht. Het pontje is in gebruik genomen om de Loozensche Linie bereikbaar te houden nadat het stroomgebied van de rivier de Vecht was omgelegd.

- De Loozensche Linie is een gebied van 35 hectare langs de Vecht met een rijke (militaire) geschiedenis. Deze cultuurhistorische elementen zijn in 2009 weer teruggebracht in het landschap in combinatie met water-, natuur- en toeristische doelen. Een goed voorbeeld van ruimtelijke kwaliteit, omdat de inrichting van het gebied heel duidelijk is gebaseerd op de historie en het landschap. Bovendien is het één van de eerste projecten in het Vechtdal dat integraal is opgepakt, met het waterschap Velt en Vecht als trekker van het proces.

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je B&B e.d. in omgeving Loozen, met laagsteprijsgarantie!

Reactie toevoegen