Loons Hoekje

Plaats
Buurtschap
Loon op Zand Waalwijk
Hart van Brabant Langstraat
Noord-Brabant

Loons Hoekje

Terug naar boven

Status

- Loons Hoekje is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Hart van Brabant, en daarbinnen in de subregio Langstraat, in grotendeels de gemeente Loon op Zand, en deels de gemeente Waalwijk.

- De buurtschap Loons Hoekje valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Kaatsheuvel, deels onder het dorp Waalwijk.

- De buurtschap Loons Hoekje dient niet te worden verward met de nabijgelegen buurtschap Loonsehoek in de gemeente Tilburg onder het dorp Udenhout.

- De buurtschap Loons Hoekje heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat, al kan de straatnaam Hoekje je daar wel een vermoeden van geven.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Loons Hoekje ligt rond de wegen Hoekje, Meerdijk (Z zijde), De Zandberg, Wielstraat en Plantloonseweg. De buurtschap ligt direct Z van het dorp Waalwijk, NO van het dorp Kaatsheuvel, NW van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, O van het dorp Sprang-Capelle, N van het dorp Loon op Zand, ZW van het dorp Drunen en WNW van het dorp Cromvoirt.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Loons Hoekje (dan: Hoekje) 47 huizen met 245 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 60 huizen met ca. 150 inwoners.

Reactie toevoegen