Loo (Nistelrode)

Plaats
Buurtschap
Bernheze Landerd
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Loo (Nistelrode)

Terug naar boven

Status

- Loo is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, in grotendeels gemeente Bernheze (t/m 1993 gemeente Nistelrode), deels gemeente Landerd (t/m 1993 gemeente Schaijk).

- De buurtschap Loo valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Nistelrode, deels onder het dorp Schaijk.

- De buurtschap Loo heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Naam

Naamsverklaring
Betekent lo 'bos'. Zie daarvoor verder bij 't Loo bij Bergeijk.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Loo ligt rond de gelijknamige weg (voor zover gelegen O van de A50) en rond de wegen Schaijksedreef, Waardse Bunders, Mortel, Hogeweg, Koudenoord (het gedeelte van deze weg tussen de kruispunten met de wegen Loo en Mortel), Zeelandseweg, Brobbelbiesweg (het gedeelte van deze weg NW vanaf rond het kruispunt met de Palmvenseweg), Palmvenseweg, Palmenweg en Slabroekseweg (het gedeelte van deze weg ZO van het kruispunt met de Palmenweg). De buurtschap ligt direct O van het dorp Nistelrode en de A50, ZW van het dorp Schaijk, WNW van het dorp Zeeland, Z van het dorp Berghem, ZZO van de stad Oss, ZO van het dorp Heesch en NW van de stad Uden.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Loo 32 huizen met 198 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 40 huizen met ca. 100 inwoners.

Reactie toevoegen