Lintvelde

Plaats
Buurtschap
Berkelland
Achterhoek
Gelderland

Lintvelde

Terug naar boven

Status

- Lintvelde is een buurtschap in de provincie Gelderland, in de streek Achterhoek, gemeente Berkelland. T/m 2004 gemeente Eibergen.

- De buurtschap Lintvelde valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Beltrum.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
Ca. 1200? Lintfelde, 1386 Lijntvelde, 1840 Lindvelde.

Naamsverklaring
Betekent op het veld 'open vlakte' met een lint 'lindenboom'.(1)

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Lintvelde ligt ZW van Eibergen, N en NW van Beltrum, ZO van Borculo.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat de buurtschap Lintvelde 48 huizen met 341 inwoners.

Terug naar boven

Jaarlijkse evenementen

- Wagenbouwgroep Lintvelde is opgericht in 1962 en heeft sindsdien al zo'n 60 wagens gebouwd voor het jaarlijkse Festunique (voorheen Bloemencorso) Beltrum.

Terug naar boven

Links

- Zorg en welzijn: - In buurtschap Lintvelde, in het landelijke buitengebied van Beltrum, ligt Zorgboerderij Hasselo (Bellegoorsweg 8). De zorgboerderij is kleinschalig en in een huiselijke sfeer opgezet. De zorgboerderij bestaat uit een kalverhouderij met een zorgtak. De zorgtak heeft voorzieningen voor dagbesteding en wonen. Het werk op de boerderij is een onderdeel van de dagbesteding. De boerderij heeft naast kalveren ook kippen, schapen, een moestuin, werkplaats, keuken en woonkeuken/kantine. Voor zorgvragers die 24 uurs-zorg nodig hebben zijn er 6 appartementen in de zorgwoning.

Wat is dagbesteding bij zorgboerderij Hasselo? In 10 termen samengevat: duidelijke dagstructuur, veilige werkomgeving, zinvulle dagbesteding, ruimte voor ontwikkeling, kleinschalig, gezelligheid en humor, geen druk, persoonlijke aanpak, vele mogelijkheden en respect voor elkaar! Er zijn een aantal vaste activiteiten zoals dierverzorgen, houtbewerking, werk in de (moes)tuin, creatieve activiteiten, koken en bakken. Daarnaast staan we bij de zorgboerderij open voor nieuwe ideeën, er is altijd wat te doen. We kijken samen met jou wat je wensen en mogelijkheden zijn. Het belangrijkste doel is dat je een zinvolle dagbesteding hebt. En dat is voor iedereen anders! Ben je nieuwsgierig geworden en op zoek naar dagbesteding? Neem gerust contact op voor meer informatie."

Reactie toevoegen