Lingewaard

Gemeente
Lingewaard
Betuwe
Gelderland

Lingewaard

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je vakantiehuis in omgeving Lingewaard.

- Boek hier je hotel of B&B in omgeving Lingewaard.

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Lingewaard.

Terug naar boven

Literatuur

- Nieuwe en/of tweedehands boeken over Lingewaard (online te bestellen).

Terug naar boven

Status

- Lingewaard is een gemeente in de provincie Gelderland, in de streek Betuwe.

- De gemeente Lingewaard is in 2001 ontstaan uit samenvoeging van de gemeenten Bemmel, Gendt en Huissen. Van 2001 t/m 2002 heeft de gemeente (als tijdelijke werknaam) Bemmel geheten.

- De gemeente Lingewaard omvat de stad Huissen, de dorpen Angeren, Bemmel, Doornenburg, Gendt, Haalderen en Ressen (deels) en de buurtschappen Baal en Klein Baal, Bergerden, Boerenhoek, Doornik, Flieren, Hoeve, Hulhuizen, Kapel, Kommerdijk, Looveer, De Pas (Bemmel), De Pas (Doornenburg), West-Pannerden / Sterreschans, Zandheuvel en Zandvoort.

- Wapen van de gemeente Lingewaard.

- Foto's van de plaatsnaamborden in de gemeente Lingewaard.

Terug naar boven

Ligging

De gemeente Lingewaard grens in het zuiden aan de Waal en de gemeente Ubbergen, in het oosten aan de Nederrrijn en de gemeente Rijnwaarden, in het noorden aan Arnhem en in het oosten aan de A325/N325 en de gemeente Overbetuwe. De gemeente Lingewaard ligt in het oosten van de Betuwe, welk deel ook Overbetuwe wordt genoemd (niet te verwarren met de gemeente Overbetuwe).

Terug naar boven

Natuur en recreatie

- De K4-fietsroute (40 km) komt langs alle kerkdorpen van de gemeente Lingewaard: Bemmel, Ressen, Haalderen, Gendt, Doornenburg, Angeren en Huissen. De route gaat zo veel mogelijk over de dijken langs Waal en Rijn. Wie 40 km te lang vindt kan stukken afsnijden. De beschrijving begint en eindigt bij kasteel De Kinkelenburg, maar kan naar believen op elk punt begonnen worden.

Terug naar boven

Links

- Officiële site van de gemeente Lingewaard.

 

Reactie toevoegen