Langenberg

Plaats
Buurtschap
Boxtel Sint-Michielsgestel
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Langenberg

Terug naar boven

Status

- Langenberg is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, in grotendeels gemeente Boxtel, en deels gemeente Sint-Michielsgestel (t/m 1995 gemeente Boxtel, in 1996 over naar gemeente Sint-Michielsgestel).

- De buurtschap Langenberg valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Boxtel, deels onder het dorp Gemonde.

- De buurtschap Langenberg heeft (fraaie) plaatsnaamborden, met informatiepaneel, en ligt, omdat het geen officiële, blauwe komborden zijn, buiten de bebouwde kom.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Langenberg ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen St.Lambertusweg (het gedeelte van deze weg vanaf huisnummer 6a, in Z richting), Oude Boomgaard, Hoog Munsel, Kanaaldijk, Schijndelsedijk, Geelders, Geelderseweg, De Vennekens, Koppenhoefstraat, Onrooi, Hoogstraat en Laagstraat. De buurtschap ligt direct O van het dorp Boxtel, O van de A2 en de rivier de Dommel, NNW van het dorp Liempde, WZW van het dorp Schijndel, NW van het dorp Olland en ZZW van de dorpen Gemonde en Sint-Michielsgestel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Langenberg omvat ca. 80 huizen met ca. 200 inwoners.

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je B&B e.d. in omgeving Langenberg, met laagsteprijsgarantie!

Reactie toevoegen