Lammerburen

Plaats
Buurtschap
Zuidhorn
Westerkwartier
Groningen

Lammerburen

Terug naar boven

Status

- Lammerburen is een buurtschap in de provincie Groningen, in de streek Westerkwartier, gemeente Zuidhorn. T/m 1989 gemeente Oldehove.

- De buurtschap Lammerburen valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Oldehove.

- De buurtschap Lammerburen heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

Lammerburen ligt NW van Oldehove, O van Electra, rond het centrale deel van de Electraweg.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Lammerburen omvat enkele panden met ca. 10 inwoners.

Terug naar boven

Beschrijving

Zie bij Electra.

Terug naar boven

Natuur en recreatie

- Natuurboerderij Lammerburen is de oudst bekende broedplaats van steenuilen in Groningen. Er wordt voorlichting gegeven en er worden lezingen gehouden over uilen, weidevogels, akkervogels en agrarisch natuurbeheer. Ook aan de cultuurhistorie van het Nationaal Landschap Middag -Humsterland wordt ruim aandacht besteed. Deze informatie kan gegeven worden aan diverse groepen (60 personen), scholen en individuele bezoekers. U kunt ook een prachtige wandeling maken en genieten van het landschap met de rust en de ruimte. Aan het Reitdiep staat een vogelkijk- / schildershut en de Humsterlanddijk is ingezaaid met een bloemenmengsel. Kortom er is genoeg te doen en te beleven op Natuurboerderij Lammerburen en er zijn diverse arrangementen mogelijk.

Reactie toevoegen