Kwartier (Babberich)

Plaats
Buurtschap
Zevenaar
Liemers
Gelderland

Kwartier (Babberich)

Terug naar boven

Status

- Kwartier is een buurtschap in de provincie Gelderland, in de streek Liemers, gemeente Zevenaar.

- De buurtschap Kwartier valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Babberich.

- De buurtschap Kwartier heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Kwartier ligt ZO van Zevenaar, O van Babberich, Z van Didam en W van Beek, rond de Beekseweg (grotendeels de N812), voor het gedeelte O van de spoorweg en W van rond de kruising met de Veldhuizenseweg, en rond de wegen Kwartiersedijk en Eltenseweg. Kwartier grenst in het N aan de A12 en in het Z aan Duitsland, N van het dorp Elten.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 wordt de buurtschap Kwartier niet apart vermeld in de Volkstelling. Gemeld wordt dat het dorp Oud-Zevenaar samen met de bijbehorende buurtschappen Babberich, Kwartier en Holthuizen in dat jaar 174 huizen met 1.144 inwoners heeft. Tegenwoordig heeft de buurtschap ca. 85 huizen met ca. 220 inwoners.

Terug naar boven

Natuur en recreatie

- Natuurbad Het Kwartier (Kwartiersedijk 2a) is vanaf het Pinksterweekend geopend op mooie zonnige dagen van 11.00 uur tot 17.00 uur. In de zomervakantie zijn er aangepaste tijden. Je kunt er zwemmen op eigen risico. Honden zijn op het terrein niet toegestaan.

Reactie toevoegen