Kruishoofd

Plaats
Buurtschap
Sluis
Zeeuws-Vlaanderen
Zeeland

Kruishoofd

Terug naar boven

Status

- Kruishoofd is een buurtschap in de provincie Zeeland, in de streek Zeeuws-Vlaanderen, gemeente Sluis. T/m 31-3-1970 deels gemeente Groede, deels gemeente Nieuwvliet, per 1-4-1970 in zijn geheel over naar gemeente Oostburg, in 2003 over naar gemeente Sluis.

- De buurtschap Kruishoofd valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Nieuwvliet, deels onder het dorp Groede.

- De buurtschap Kruishoofd heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Kruishoofd ligt rond de wegen Sint Bavodijk (het gedeelte van deze weg rond en N van het kruispunt met de 's-Gravelaarsweg), Zeeweg (het gedeelte van deze weg vanaf huisnummer 7 (in de O nabijheid van de weg Sint Bavodijk) in W richting) en Baanstpoldersedijk (het gedeelte van deze weg N van het kruispunt met de weg Liguster). De buurtschap ligt aan de Noordzee en ligt NO van de badplaats Nieuwvliet-Bad, N van het dorp Nieuwvliet, NW van het dorp Groede, NNO van het dorp Zuidzande, NNW van de stad Oostburg en W van het dorp Breskens.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Kruishoofd omvat ca. 15 huizen en ca. 20 vakantieaccommodaties, met ca. 40 inwoners.

Reactie toevoegen