Korendijk

Gemeente
Korendijk
Hoeksche Waard
Zuid-Holland

Korendijk

(De cursieve alinea's zijn van onze lokale sponsoren)

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Korendijk.

Terug naar boven

Status

- Korendijk is een gemeente in de provincie Zuid-Holland, in de streek Hoeksche Waard.

- De gemeente Korendijk is in 1984 ontstaan uit samenvoeging van de gemeenten Goudswaard, Nieuw-Beijerland, Zuid-Beijerland en Piershil.

- De gemeente Korendijk omvat de dorpen Goudswaard, Nieuw-Beijerland, Piershil en Zuid-Beijerland, het eiland Tiengemeten, met daarop de gelijknamige buurtschap, en de buurtschappen Hitsertsekade, Nieuwendijk, Oosthoek, Oudendijk, Schenkeldijk, Vuurbaken (deels), Zinkweg (deels), Zuidzijde en Zwartsluisje. Bij elkaar zijn dit onder meer 4 dorpen en 10 buurtschappen.

- Wapen van de gemeente Korendijk.

- Foto's van de plaatsnaamborden in de gemeente Korendijk.

Terug naar boven

Recente ontwikkelingen

- Een aantal dijken in de Hoeksche Waard voldeed niet meer aan de wettelijke norm en is daarom in 2015 en 2016 versterkt. Het project Dijkversterking Spui Oost behelsde het versterken van ruim 8 kilometer dijk langs het Spui tussen Goudswaard en Oud-Beijerland. De dijkversterking omvatte het ophogen en verbreden van de dijken met extra grond. Om de dijk op zijn plek te houden zijn er damwanden aangebracht. Tegen de invloeden van golfslag is aan de buitenkant van de dijk steenbekleding aangebracht. Deze acties waren nodig om droge voeten te houden en de veiligheid van het dijktraject weer voor een periode van 50 jaar te waarborgen. Na de dijkversterking zijn de wegen en fietspaden hersteld en zijn nieuwe asfaltverhardingen aangebracht.

Terug naar boven

Links

- Officiële site van de gemeente Korendijk.

Reactie toevoegen