Koggenland

Gemeente
Koggenland
West-Friesland
Noord-Holland

Koggenland

Terug naar boven

Status

- Koggenland is een gemeente in de provincie Noord-Holland, in de streek West-Friesland.

- De gemeente Koggenland is in 2007 ontstaan uit samenvoeging van de gemeenten Obdam en Wester-Koggenland.

- De gemeente Koggenland omvat de dorpen Avenhorn, Berkhout, De Goorn (gemeentehuis), Grosthuizen, Hensbroek, Obdam, Oudendijk, Rustenburg (grotendeels), Scharwoude, Spierdijk, Ursem (grotendeels) en Zuidermeer, en de buurtschappen Baarsdorpermeer, Berkmeer, Bobeldijk, De Hulk (deels), Kathoek, Lekermeer (deels), Noord-Spierdijk, Noorddijk, Noordermeer, Obdammerdijk, Oosteinde, Oostmijzen, Wogmeer en Zuid-Spierdijk. In totaal zijn dit 12 dorpen en 14 buurtschappen.

- Wapen van de gemeente Koggenland.

- Foto's van de plaatsnaamborden in de gemeente Koggenland.

Terug naar boven

Ligging

De gemeente Koggenland ligt in het O aan het Markermeer en door het O van de gemeente loopt de A7. De gemeente ligt verder N en NW van de dorpen Schardam, Oosthuizen en Beets, N van de dorpen Noordbeemster en Westbeemster, N en NO van het dorp Schermerhorn, O en NO van het dorp Stompetoren, O van de stad Heerhugowaard en het dorp Oterleek, O en ZO van de dorpen Veenhuizen en De Noord, ZO van het dorp Oude Niedorp, Z van de dorpen Wadway, Spanbroek, Opmeer, Hoogwoud en Sijbekarspel, Z en ZW van de dorpen Wognum en Benningbroek, ZW van het dorp Nibbixwoud en W en ZW van de stad Hoorn en de dorpen Zwaagdijk-West, Zwaag en Blokker.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De gemeente Koggenland omvat ca. 10.000 huizen met ca. 22.500 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Gemeente: - Officiële site van de gemeente Koggenland. - Nieuws van de gemeente op Facebook. - Nieuws van de gemeente op Twitter.

- Nieuws: - Actualiteiten uit de kernen van de gemeente Koggenland op Facebook.

Reactie toevoegen