Klein-Schoot

Plaats
Buurtschap
Cranendonck
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Klein-Schoot

Terug naar boven

Status

- Klein-Schoot is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Cranendonck. T/m 1996 gemeente Budel.

- De buurtschap Klein-Schoot valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Budel-Schoot.

- De buurtschap Klein-Schoot heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1840 Kleinschoot.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Klein-Schoot ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Klein Schoterstraat, Grootschoterweg (rond de huisnummers 16-16a en 17-17a), Heuvel, Parallelweg (het gedeelte van deze weg ZO en O van het kruispunt met de Past. Verbakelstraat), Past. Verbakelstraat (O zijde), 't Straatje en Schutshoeve-straat. De buurtschap ligt direct NO van het dorp Budel-Schoot, Z van het dorp Budel, NW van het dorp Budel-Dorplein, O van Hamont in België en W van Kempen Airport en de stad Weert.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Klein-Schoot 18 huizen met 83 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 60 huizen met ca. 150 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Buurtvereniging: - Buurtvereniging Klein-Schoot. Deze naam heeft vanouds betrekking op de buurtschap aan de gelijknamige weg, die er nog altijd is. Vandaag de dag wordt ook de aangrenzende wijk in Budel-Schoot hieronder begrepen. Dat totale gebied is dan ook het werkgebied van de buurtvereniging.

Reactie toevoegen