Klein Overveld

Plaats
Buurtschap
Breda
West-Brabant Baronie en Markiezaat
Noord-Brabant

Klein Overveld

Terug naar boven

Status

- Klein Overveld is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio West-Brabant, en daarbinnen in de streek Baronie en Markiezaat, gemeente Breda. T/m 1941 gemeente Princenhage.

- De buurtschap Klein Overveld valt, ook voor de postadressen, onder de stad Breda.

- De buurtschap Klein Overveld heeft geen plaatsnaamborden. Het alternatieve ‘plaatsnaambordje’ van Klein Overveld bevindt zich op een ietwat onhandige plaats: op het viaduct van de nabijgelegen A16. Automobilisten die over de A16 rijden zien op deze wijze dat zich nabij dit punt de buurtschap Klein Overveld bevindt, maar ter plekke kun je dat dus niet zien, te meer omdat er geen straat is die qua naam gelijk is aan de naam van de buurtschap (wat bij buurtschappen vaak wel het geval is).

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Klein Overveld ligt 2 km N van Prinsenbeek, O van de A16, N van het stadsdeel Haagse Beemden, in het N grenzend aan natuurgebied Rooskensdonk en de Mark, en ligt rond de NW tak van de Grintweg en de Kluisstraat.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvatte de buurtschap Klein Overveld 32 huizen met 210 inwoners. Tegenwoordig heeft de buurtschap ca. 10 huizen met ca. 20 inwoners.

Reactie toevoegen