Kibbelveen

Plaats
Buurtschap
Coevorden
Drenthe

Kibbelveen

Terug naar boven

Status

- Kibbelveen is een buurtschap in de provincie Drenthe, gemeente Coevorden. T/m 1997 gemeente Sleen.

- De buurtschap Kibbelveen valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Schoonoord. De buurtschap ligt echter dichter bij het dorp 't Haantje en werkt daar op diverse gebieden mee samen. Zij worden dan ook wel samen als tweelingdorp beschouwd.

- De buurtschap Kibbelveen ligt buiten de bebouwde kom en heeft daarom witte plaatsnaamborden.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Kibbelveen ligt rond de gelijknamige weg, ZO van Schoonoord. De buurtschap ligt verder NW van 't Haantje en Z van Odoornerveen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Kibbelveen omvat ca. 15 huizen met ca. 40 inwoners.

Terug naar boven

Natuur en recreatie

- Recreatieplas De Kibbelkoele.

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je B&B e.d. in omgeving Kibbelveen, met laagsteprijsgarantie!

Terug naar boven

Links

- Belangenorganisatie: - "De doelstelling van Plaatselijk Belang 't Haantje/Kibbelveen is dat zij de belangen behartigt en bevordert van de inwoners van deze kernen. Daarmee zijn wij een vereniging die graag opmerkzaam gemaakt wordt en samen met jou overlegt over wat er voor het dorp en haar inwoners beter kan, of wat je hindert. Informeer ons en wij leggen dan de contacten met de gemeente en/of andere organisaties die van belang kunnen zijn en proberen samen met jou naar een oplossing te zoeken. Twee commissies worden aangestuurd door het Plaatselijk Belang, te weten: een welkomstcommissie die nieuwe inwoners welkom heet en ze wegwijs maakt in het dorp, en een feestcommissie, die bij speciale momenten zorgdraagt voor de vrolijke noot in het dorp.

Andere zaken waar het Plaatselijk Belang zich voor inzet zijn de verkeersveiligheid en de goede leefbaarheid in het dorp. Dat gaat van groot tot klein: we bemoeien ons in het belang van het dorp met de ontwikkelingen rond de aansluiting (ongelijkvloerse kruising) N34, maar ook als iemand klachten heeft over bijvoorbeeld kapotte bestrating of andere vernielingen binnen onze kern. Wij zullen naar juiste instanties actie ondernemen. Zaken die in het dorp spelen en van belang zijn voor de inwoners hebben dus onze aandacht."

Reactie toevoegen