Paardensport / Ruiterpaden / Ruiterroutes

Ruiterpaden op Buitenrijden.nl
De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) heeft in september 2019 een website gelanceerd voor alle ruiters die van buitenrijden houden. Door een exclusieve samenwerking is het vanaf nu mogelijk om op deze website alle officiële ruiterpaden van Staatsbosbeheer te zien en wordt er via de campagne 'Adopteer je Route' door ruiters, boswachters, maneges, lokale ondernemers en gemeenten samengewerkt om deze paden te onderhouden en toegankelijk te houden voor de paardensport.

Samen met HV Polo, KNHS-partner op het gebied van buitenrijden, zijn de mooiste ruiter- en menroutes in Nederland in kaart gebracht en overzichtelijk terug te vinden op het nieuwe platform. Daarnaast zijn alle bij de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) aangesloten maneges en stallen met buitenrijmogelijkheden zichtbaar op Buitenrijden.nl. Als extra service voor ruiters die trek hebben in een buitenlands avontuur zijn er op dit platform ook meer dan 300 ruitervakanties te vinden, verspreid over de hele wereld.

Op de eerste plaats richt Buitenrijden.nl zich op de liefhebbers van buitenritten in Nederland. Ook hierbij is rekening gehouden met ruiters en menners die geïnteresseerd zijn in langere tot meerdaagse ritten. Zo zijn bedrijven die zijn aangesloten bij het eveneens recentelijk gelanceerde PaardenWelkom label op Buitenrijden.nl te vinden. Deze gastvrije locaties voor ruiters en menners beschikken over goede voorzieningen voor paard en ruiter en bieden in veel gevallen voor beide overnachtingsmogelijkheden aan. De komende tijd wil de KNHS Buitenrijden.nl verder laten groeien en doorontwikkelen. Ruiters of menners die een mooie route weten, een geschikt bedrijf kennen voor het PaardenWelkom label of iets missen op de website, kunnen hun tips achterlaten op het platform. (bron: KNHS, 10-9-2019)

Reactie toevoegen