Dagje uit / weekendje weg: reisgidsen en activiteiten

dagje_uit_1000_dingen_doen_in_nederland.jpg

Als je weleens een dagje of weekendje weg wilt, maar je hebt niet zo gauw een idee van wát dan, zijn er veel gidsen die je aan ideeën kunnen helpen. Deze gids bijvoorbeeld heeft alleen al 1000 ideeën voor je!

Als je weleens een dagje of weekendje weg wilt, maar je hebt niet zo gauw een idee van wát dan, zijn er veel gidsen die je aan ideeën kunnen helpen. Deze gids bijvoorbeeld heeft alleen al 1000 ideeën voor je!

Als je een dagje of weekendje 'uit in eigen land' wilt, zijn er vele handige gidsen om je daarbij aan ideeën te helpen. Wij hebben hieronder de beste gidsen voor je geselecteerd, met zo veel mogelijk verschillende invalshoeken / thema's, dus voor elk wat wils:

- 1000 dingen doen in Nederland is een schier onuitputtelijk inspiratieboek om ideeën uit te halen. Het is een reisbijbel waarin zowel klassieke toeristische trekpleisters aan bod komen als ongebruikelijke plaatsen en fenomenen. Van nepbergen tot valse kunst, van museumdorp Orvelte tot Kinderdijk, van sandbuggy rijden tot paalkamperen. Of wat dacht je van nonnenscheetjes eten of de stilte in Nederland écht horen?

- Nederland voor nop is een gids speciaal voor gratis dagjes uit. En wat is er nog veel voor niets te zien en te doen in Nederland. In deze gids staan, alfabetisch op plaatsnaam geordend, ruim 1900 ideeen voor een gratis dagje uit. Grote en kleine evenementen, musea, markten, natuurgebieden, optochten, gebouwen, lunchconcerten etc. in grote en kleine plaatsen.

- De meeste kinderen zijn gek op pretparken en overdekte speeltuinen. Als ouder wil je ook wel eens iets anders. In de gids Kidsproof dagje uit staan ruim 100 tips waar ouders niet alleen hun kinderen, maar ook zichzelf een plezier mee doen. Van ouderwetse speeltuinen tot knuffelen met schapen, van geitjes voeren en fruit plukken bij de boer tot een dagje strandjutten aan zee. Maar ook festivals en stoere uitjes voor jongens. Allemaal geschikt voor een gezellig én betaalbaar dagje uit. De uitjes zijn onderverdeeld in 5 hoofdstukken: aan het water, in het bos, bij de boer, in de stad en als het regent.

- Capitool Reisgids Nederland.

- Capitool Reisgids Onverwacht Nederland. Ontdek de verrassende kant van Nederland. Ga op ontdekkingstocht in Nederland en laat je verrassen door de vele bijzondere plekken en bezienswaardigheden die ons land te bieden heeft. Het onverwachte van deze uitgave van Capitool Reisgidsen is dat juist de minder bekende toeristische attracties, evenementen en plaatsen aan bod komen. Deze alternatieven voor de bekende highlights als bijvoorbeeld de Zaanse Schans of het Rijksmuseum zijn minstens zo mooi. Er zijn 9 themahoofdstukken: Natuur & Groen, Water, Sport & Activiteiten, Steden & Dorpen, Kust, Festivals & Tradities, Architectuur & Monumenten, Kunst & Cultuur en Historische bezienswaardigheden. In totaal vind je ruim 500 bijzondere bestemmingen in eigen land!

- Kosmos Wat & Hoe Reisgids Nederland.

- Michelin De Groene Reisgids Nederland. De serie Groene Reisgidsen van Michelin is een beproefde en betrouwbare reisgidsenreeks. Of je nu lekker lang met vakantie gaat of er zomaar even tussenuit trekt, de Groene Reisgids wijst je de weg naar alle bijzonderheden die je reisbestemming te bieden heeft, op een boeiende, grondige en praktische manier.

- De ANWB Reisgids Verleden van Nederland, die is gebaseerd op de gelijknamige documentaireserie en het boek Verleden van Nederland, biedt je een actief perspectief. In 8 hoofdstukken en 40 routes behandelt de gids belangrijke historische gebeurtenissen. Elk hoofdstuk beschrijft een periode in de geschiedenis. Na een korte inleiding vind je routes die aansluiten bij het onderwerp van dat hoofdstuk.

- Querido's letterkundige reisgids van Nederland is een gids waarin per provincie of streek in alfabetische volgorde plaatsen kort worden getypeerd die voor de Nederlandse letterkunde van belang zijn doordat ze figureren in leven of werk van Nederlandse schrijvers. Registers op geografische namen en auteursnamen maken dit boek tot een handig naslagwerk, hoewel diverse lemma's zich ook goed als verstrooiing laten lezen.

- De gekste plek van Nederland. 111 bizarre locaties en hun bijzondere verhaal vormt een bloemlezing van de meest bizarre en ongerijmde locaties in ons land. Van het ronddraaiende huis van John Körmeling tot de luchtspiegeling van Bears en van de landingsbaan voor Aliens tot het Nederlandse Kremlin in Winkel. Ontdek waar het oude stationskoepeltje van Arnhem is gebleven, ga kamperen op de Afsluitdijk en lees hoe het beeld van Michael Jackson's History Tour strandde bij de McDonalds in Best. Bezoek de mummies van Wiewerd, Staalman de bakstenen knuffelbeer, de Ecokathedraal, de Sagrada Familia van Friesland en Het Nederlandse Kremlin. 'De gekste plek van Nederland' is een perfecte uitgave voor iedereen die denkt dat hij Nederland kent!

- Markten In Nederland. Nederland telt honderden bijzondere markten, vaak al eeuwen oud. Paardenmarkten, jaarmarkten, bloemenmarkten, vogelmarkten, schapenmarkten, bijenmarkten, boekenmarkten, kunstmarkten, ja zelfs een jammarkt, een muntenmarkt, een ganzenmarkt, tot en met een meidenmarkt. Voor het eerst bijeen in dit boek: de leuke, belangrijke, interessante, gekke, gewone en ongewone markten van Nederland op een rij, gerangschikt per provincie, compleet met alle gegevens over data, tijdstippen, omvang, plus wat er eventueel nog meer omheen te doen is. Een boek voor thuis, een boek voor in het dashboardkastje. Want gezellig slenteren over een jaarmarkt is ook nog altijd het allervoordeligste dagje uit. Als je tenminste de koopjes en de standwerkers weet te weerstaan...

Sportief / recreatief dagje uit:

- The EventsBakery biedt op maat gemaakte programma’s voor het beste bedrijfsuitje, clubuitje, vrijgezellenfeest of familiefeest. Locaties in Rotterdam, Eindhoven en Gouda.

- Amorgos is specialist in zeilcursussen en verhuur van zeiljachten (vanuit Almere).

- Flyboarden valt onder de categorie “extreme sports” maar de basis is veilig en makkelijk om te leren door jong en oud. Waar de ene persoon al binnen enkele minuten de balans heeft gevonden op het flyboard, kost dit bij de ander iets meer tijd. Voor wie de basis onder de knie heeft zijn er talloze stunts en capriolen met het flyboard uit te halen. Van salto’s en schroeven tot hoge duiken in het water. Flyboarden kun je o.a. in Almere (online te boeken).

Autohuur:

- AutoHuren.nu is gespecialiseerd in de verhuur van vakantie-auto's. In samenwerking met o.a. Auto Europe, Europcar, Avis, Hertz en Alamo biedt AutoHuren.nu je de beste autohuur-tarieven en unieke voorwaarden, zoals geen boekings-, annulerings- of wijzigingskosten en een gratis 24-uurs service. Laagste Prijsgarantie: indien je een lager tarief vindt op basis van dezelfde categorie auto en op basis van dezelfde voorwaarden dan zal Autohuren.nu het aanbod overtreffen.

Informatieve sites:

- Op Expositiewijzer.nl vind je een actueel overzicht van lopende exposities in musea.

Voor alle webwinkel-links geldt: wij krijgen per boek(ing) een kleine commissie voor het aanbrengen, en het kost jóu niets extra ten opzichte van als je rechtstreeks bij een instantie boekt of bestelt. Op deze manier kunnen wij de site gratis houden, en draag je toch bij aan het dekken van onze onkosten voor bouw, onderhoud en hosting van de site. Bedankt!