Karreveld

Plaats
Buurtschap
Leudal
Midden-Limburg
Limburg

Karreveld

Terug naar boven

Status

- Karreveld is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Midden-Limburg, gemeente Leudal.

- De buurtschap Karreveld valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Heibloem, deels onder het dorp Heythuysen.

- De buurtschap Karreveld heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Karreveld ligt rond de gelijknamige weg. De buurtschap ligt Z van het dorp Heibloem en NW van het dorp Roggel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Karreveld omvat ca. 15 huizen met ca. 40 inwoners.

Terug naar boven

Landschap, natuur en recreatie

- Recentelijk is het pand op Schaapsbrug 8 gesplitst in 2 woningen. Gemeentelijk beleid is dan dat er in de directe omgeving een landschappelijke compensatie dient plaats te vinden. In dit geval heeft de eigenaar in zijn weide een picknickplaats met schuilhut gerealiseerd, met verharding en oplaadpunt voor elektrische fietsen, gelegen langs een fietsroute aan de weg Karreveld. De schuilhut en picknickplaats zijn landschappelijk ingepast door de aanplant van 6 inheemse appelbomen en de aanleg van een haagbeuk rondom de schuilhut. Onderdeel van de compensatie vormt tevens het beheer van deze voorzieningen. Hiermee is ook de toekomstige kwalitatieve instandhouding gewaarborgd.

Reactie toevoegen