Kapolder

Plaats
Buurtschap
Gulpen-Wittem
Heuvelland
Limburg

Kapolder

Terug naar boven

Status

- Kapolder is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Heuvelland, gemeente Gulpen-Wittem. T/m 1981 gemeente Wijlre. In 1982 over naar gemeente Gulpen, in 1999 over naar gemeente Gulpen-Wittem.

- De buurtschap Kapolder valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Wijlre.

- De buurtschap Kapolder ligt binnen de bebouwde kom van het dorp Wijlre, maar heeft zelf geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Naam

In het Limburgs
Kapolder.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Kapolder ligt rond het N en middengedeelte van de gelijknamige weg (= de weg naar Wittem, N595, die ter plekke zo heet), direct Z van het dorp Wijlre. W van de buurtschap loopt de Geul, ZO van de buurtschap loopt de Eyserbeek. De buurtschap ligt verder NO van het dorp Gulpen, WNW van het dorp Eys en NW van de dorpen Wittem, Partij en Wahlwiller.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Kapolder omvat ca. 15 huizen met ca. 35 inwoners.

Terug naar boven

Recente ontwikkelingen

- Recentelijk zijn zogeheten 'komremmers' aangebracht in de N595 m.b.t. de delen Kapolder en de aangrenzende Knipstraat. Het bestemmingsplan hiervoor is in 2010 vastgesteld. Dit heeft tevens als consequentie dat een deel van de buurtschap, waar men voorheen max. 80 km/uur mocht rijden, deel van de 'bebouwde kom' van Wijlre is geworden, met bijbehorende maximumsnelheid van 50 km/uur.

Reactie toevoegen