Kapellebrug

Plaats
Dorp
Hulst
Zeeuws-Vlaanderen
Zeeland

kapellebrug kapel van o l vrouw ter eecken [640x480].jpg

Kapellebrug Kapel van O.L. Vrouw ter Eecken

Kapellebrug Kapel van O.L. Vrouw ter Eecken

Kapellebrug

Terug naar boven

Eten en drinken

- Reserveer hier online je restaurant in omgeving Kapellebrug.

Terug naar boven

Literatuur

- Nieuwe en/of tweedehands boeken over Kapellebrug (online te bestellen).

Terug naar boven

Status

Kapellebrug is een dorp in de provincie Zeeland, in de streek Zeeuws-Vlaanderen, gemeente Hulst. T/m 31-3-1970 viel het half onder de gemeente Sint Jansteen, half onder de gemeente Clinge. De grens tussen deze gemeenten werd hier gevormd door de overblijfselen van de oude Gentsevaart.

Terug naar boven

Ligging

Het dorp Kapellebrug ligt ZO van het dorp Sint Jansteen en de stad Hulst, ZW en W van het dorp Clinge (het Belgische deel van dit dorp heet De Klinge), NW van de plaats Sint Gillis-Waas in België, N van de plaats Kemzeke in België, NO van de plaats Stekene in België en O van het dorp Heikant.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 heeft Kapellebrug 24 huizen met 154 inwoners onder de gemeente Clinge en 23 huizen met 124 inwoners onder de gemeente Sint Jansteen. Tegenwoordig omvat het dorp ca. 150 huizen met ca. 380 inwoners.

Terug naar boven

Geschiedenis

‘Na de sluiting van het tractaat, tusschen Nederland en België, in Junij 1839, is in Kapellebrug opgerigt een expeditie-kantoor der in- en uitgaande regten, alwaar de uit België langs gemelden straatweg komende (de weg van Hulst naar Sint Niklaas, red.), en derwaarts verzondene goederen, worden aangegeven of in- en uitgeklaard’ (2).

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Mariakapel O.L. Vrouw ter Eecken.

Reactie toevoegen