Jipsingboertange

Plaats
Dorp
Westerwolde
Westerwolde
Groningen

Jipsingboertange

Terug naar boven

Status

- Jipsingboertange is een dorp in de provincie Groningen, in de streek en gemeente Westerwolde. T/m 2017 gemeente Vlagtwedde.

- Het dorp Jipsingboertange heeft in 1978 geen eigen postcode en plaatsnaam gekregen in het postcodeboek, voor de postadressen ligt het dorp daarom sindsdien 'in' Sellingen.

Terug naar boven

Naam

In het Gronings
Taange.

Oudere vermeldingen
Jipsingbourtange.

Terug naar boven

Ligging

Jipsingboertange ligt NW van Sellingen, rond de Jipsingboertangerweg.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In de Volkstelling van 1840 wordt Jipsingboertange niet vermeld. Tegenwoordig heeft het dorp ca. 150 huizen met ca. 380 inwoners.

Terug naar boven

Jaarlijkse evenementen

- Herfstcross (op een zaterdag in oktober), georganiseerd door Loopsport Sellingen. Deelnemers kunnen een fraaie cross van 5 of 10 kilometer lopen over geaccidenteerde lanen en paden en langs schilderachtige vennetjes. De cross heeft een recreatief karakter.

- Midwinterwandeling Jipsingboertange (op een vrijdagavond in december), waarbij de Giezelbaargbloazers op de Midwinterhoorn spelen.

- Carbidschieten (oudjaarsdag) (in 2016 was dat voor de 25e keer).

Terug naar boven

Links

- Algemeen: - Site van en over Jipsingboertange.

- Sport: - Voetbalvereniging JVV is opgericht in 1946. JVV heeft 2 seniorenelftallen in het zondagvoetbal. Het eerste elftal van JVV komt uit in de 5e klasse F standaard, na een aantal jaren in verschillende reserveklasses te zijn uitgekomen. Het tweede elftal komt uit in de 6e reserveklasse.

Reactie toevoegen