Hurkske

Plaats
Buurtschap
Meierijstad
Noordoost-Brabant As50
Noord-Brabant

Hurkske

Terug naar boven

Status

- Hurkske is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, en daarbinnen in de subregio As50, gemeente Meierijstad. T/m 1993 gemeente Erp, in 1994 over naar gemeente Veghel, in 2017 over naar gemeente Meierijstad.

- De buurtschap Hurkske valt deels onder het dorp Erp, deels onder het dorp Keldonk. Voor de postadressen valt echter de gehele buurtschap onder Erp, omdat Keldonk in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, waardoor het voor de postadressen 'ín' Erp ligt.

- De buurtschap Hurkske heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Hurkske ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Rijbeemd, Boerdonksedijk, Meerbosweg (de twee hiervoor genoemde wegen voor de gedeelten N van de kruispunten met de Broekweg) en Broekweg. De buurtschap ligt Z van het dorp Erp, O van het dorp Keldonk, ZO van het dorp Veghel, ZW van het dorp Boekel, NW van het dorp Gemert en N van de dorpen Boerdonk en 'Beek en Donk'.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Hurkske 24 huizen met 125 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 55 huizen met ca. 140 inwoners.

Reactie toevoegen