Hoog Zuthem

Plaats
Buurtschap
Zwolle
Salland
Overijssel

Hoog Zuthem

Terug naar boven

Status

- Hoog Zuthem is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Salland, gemeente Zwolle. T/m 31-7-1967 gemeente Zwollerkerspel.

- De buurtschap Hoog Zuthem valt, ook voor de postadressen, onder de stad Zwolle.

- De buurtschap Hoog Zuthem heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Hoog Zuthem ligt rond de wegen Hollewandsweg (het gedeelte van deze weg rond en Z van het kruispunt met de Kamerledenlaan), Hoog Zuthemerpad, Aalvangersweg en Wijheseweg (de N337; het (korte) gedeelte van deze weg tussen het kruispunt met de Jan van Arkelweg en de tunnel bij de Aalvangersweg). De buurtschap ligt nabij de O oever van de rivier de IJssel en ligt direct Z van de stad Zwolle, direct ZO van de Zwolse wijk Ittersum, OZO van de stad Hattem, NO van het dorp Wapenveld, NNO van het dorp Windesheim, NW van het dorp Laag Zuthem en ZW van het dorp Wijthmen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Hoog Zuthem 14 huizen met 93 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 40 huizen met ca. 100 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Sport: - Paardrijvereniging LR en PC Rijden Is Kunst (RIK).

Reactie toevoegen