Holthuizen (Sint Isidorushoeve)

Plaats
Buurtschap
Haaksbergen
Twente
Overijssel

Holthuizen (Sint Isidorushoeve)

Terug naar boven

Status

- Holthuizen is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Twente, gemeente Haaksbergen.

- De buurtschap Holthuizen valt onder het dorp Sint Isidorushoeve, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Haaksbergen.

- De buurtschap Holthuizen heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Holthuizen ligt rond de wegen Rietmolenweg (het gedeelte van deze weg tussen de kruispunten met de Vrevelinkweg en de Diepenheimseweg), Kattendamsweg (O zijde), Brammeloweg (het gedeelte van deze weg N van het kruispunt met de Kattendamsweg, tot aan het kruispunt met de Vrevelinkweg) en Vrevelinkweg. De buurtschap ligt Z en ZW van het dorp Sint Isidorushoeve, W en WNW van het dorp Haaksbergen, ZO van het dorp Hengevelde en NO van de dorpen Rietmolen en Neede.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Holthuizen 73 huizen met 422 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 30 huizen met ca. 75 inwoners.

Reactie toevoegen