Hollevoeterbrug

Plaats
Buurtschap
Zuidplas Lansingerland
Zuid-Holland

Hollevoeterbrug

Terug naar boven

Status

- Hollevoeterbrug is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, in grotendeels gemeente Zuidplas (t/m 1990 grotendeels gemeente Moerkapelle, in 1991 grotendeels over naar gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle, in 2010 grotendeels over naar gemeente Zuidplas), en deels gemeente Lansingerland (t/m 2006 deels gemeente Bleiswijk, in 2007 deels over naar gemeente Lansingerland).

- De buurtschap Hollevoeterbrug valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Moerkapelle, deels onder het dorp Bleiswijk.

- De buurtschap Hollevoeterbrug heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Hollevoeterbrug ligt rond de wegen Rottedijk (voor zover gelegen N van de A12), Moerkapelse Zijde (het gedeelte van deze weg W van het kruispunt met de weg Westland) en Westland (met uitzondering van de O tak van deze weg). De buurtschap ligt rond het punt waar de rivier De Rotte ontspringt en Z daarvan, direct W en WZW van het dorp Moerkapelle, N van de A12, NNO van het dorp Bleiswijk, NW van het dorp Zevenhuizen, O van de stad Zoetermeer en Z van het dorp Benthuizen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Hollevoeterbrug omvat ca. 35 huizen met ca. 75 inwoners.

Reactie toevoegen