Hof

Plaats
Buurtschap
Peel en Maas
Noord-Limburg
Limburg

Hof

Terug naar boven

Status

- Hof is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Noord-Limburg, gemeente Peel en Maas. T/m 2009 gemeente Meijel.

- De buurtschap Hof valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Meijel.

- De buurtschap Hof ligt deels binnen de bebouwde kom van het dorp Meijel, maar ligt er zodanig van gescheiden, dat lijkt te rechtvaardigen, Hof als een op zichzelf staande buurtschap op te vatten.

- De buurtschap Hof heeft geen eigen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Hof ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Molenstraat (het gedeelte NW van de weg Molenbaan), Molenbaan (het gedeelte ZW van de weg Bosrand), Bosrand, Kruisstraat, Banmolen, Kalishoek (het gedeelte N van de weg Heuvel), Eerenbeemd en Berkenheg (het kleine gedeelte tussen rond het kruispunt met de weg Eerenbeemd en de weg Kalishoek). De buurtschap is voor een deel bedrijventerrein. De buurtschap Hof ligt direct N en direct NW van het dorp Meijel en grenst in het N aan de provincie Noord-Brabant, en ligt Z van het dorp Neerkant in die provincie.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Hof omvat ca. 90 huizen en ca. 45 bedrijfsgebouwen, met ca. 225 inwoners.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Sint Willibrordusput (Hof bij nr. 8) uit 1899, gebouwd op een oude bron.

- Grenssteen uit 1648 (Hof bij nr. 8), destijds de scheiding vormend tussen de Zeven Provinciën en Oostenrijk. De paal is aan de ene zijde voorzien van het wapen der Zeven Provinciën en aan de andere zijde de adelaar van Oostenrijk.

Reactie toevoegen