Hoeven (Wanroij)

Plaats
Buurtschap
Sint Anthonis
Noordoost-Brabant Land van Cuijk
Noord-Brabant

Hoeven (Wanroij)

Terug naar boven

Status

- Hoeven is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Land van Cuijk, gemeente Sint Anthonis. T/m 1993 gemeente Wanroij.

- De buurtschap Hoeven valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Wanroij.

- De buurtschap Hoeven heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Hoeven ligt rond de wegen Hoevensestraat (voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Wanroij), Kuilsendijk, Kuilenstraat, Zoetendaal (het gedeelte Z van het kruispunt met de wegen Klef en Kuilsendijk), Klef en Peelkant (het gedeelte N van het kruispunt met de Kuilenstraat). De buurtschap ligt direct ZW van het dorp Wanroij, W van het dorp Wilbertoord en de Vliegbasis Volkel, Z van het dorp Sint Hubert, ZO van het dorp Mill, W van het dorp Rijkevoort en NW van de dorpen Ledeacker en Sint Anthonis.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Hoeven (dan: Hoevensche Straat) 12 huizen met 59 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 35 huizen met ca. 90 inwoners.

Reactie toevoegen