Hoeve (Borkel en Schaft)

Plaats
Buurtschap
Valkenswaard
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Hoeve (Borkel en Schaft)

Terug naar boven

Status

- Hoeve is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Valkenswaard. T/m 1809 gemeente Bergeijk, in 1810 over naar gemeente Borkel en Schaft, per 1-5-1934 over naar gemeente Valkenswaard.

- De buurtschap Hoeve valt onder het tweelingdorp Borkel en Schaft, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Valkenswaard.

- De buurtschap Hoeve heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Hoeve ligt rond de wegen Hoeverdijk (het gedeelte van deze weg tussen het kruispunt met de weg Het Mortelke en rond huisnummers 80 en 80a), Luikerweg (de N69; het gedeelte van deze weg rond huisnummers 167 en 171; O zijde), Het Mortelke, Groesdijk, Buitenheide, Peedijk (het gedeelte van deze weg W van de rivier de Dommel), Bruggerdijk (het gedeelte van deze weg Z van het kruispunt met de Sportparkdreef) en Sportparkdreef (de ZW tak van deze weg; Z zijde). De buurtschap ligt direct ZW van het tweelingdorp Borkel en Schaft, ZZW van het dorp Valkenswaard, Z van het dorp Dommelen, ZO van het dorp Westerhoven, ZO van het dorp Bergeijk en NNO van Neerpelt in België.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Hoeve omvat ca. 25 huizen met ca. 65 inwoners.

Reactie toevoegen