Hoef

Plaats
Buurtschap
Putten
Veluwe
Gelderland

Hoef

Terug naar boven

Status

- Hoef is een buurtschap in de provincie Gelderland, in de streek Veluwe, gemeente Putten.

- De buurtschap Hoef valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Putten.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
De Hoef, 1526 Hoef, 1622 ten Hoeff, 1840 Den Hoef, 1867 Hoef.

Naamsverklaring
Betekent hoef = hoeve 'boerderij met grondstuk'.(1)

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Hoef ligt W van Putten, O van buurtschap Diermen, Z van buurtschap Steenenkamer, N van de provincialeweg N798 (Nijkerkerstraat), rond de Vikariënweg.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat de buurtschap Hoef 48 huizen met 428 inwoners.

Terug naar boven

Natuur en recreatie

- Op 22 april 2016 is het 4e Klompenpad in de gemeente Putten, het Hoeverveldpad, feestelijk in gebruik genomen (onder de link vind je de videoreportage ervan, door Putten TV). Het is een rondwandeling van 15 kilometer door het mooie buitengebied van de buurtschappen Hoef en Steenenkamer. Wandelen over historische dijken en paden langs de voormalige Zuiderzee. Het Hoeverveldpad sluit aan op het Norderpad, het Oldenallerpad en het Huinerpad. Dit 86e Klompenpad is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland, Regio Noord-Veluwe, de gemeente Putten, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij. De brochure met de route en wetenswaardigheden is onder andere te koop bij het startpunt: koffiehuis Het Station Putten en VVV’s in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met oranjebruine klompjes. Alle Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden, gelden uiteraard de heersende regels. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is ook beschikbaar via de Klompenpaden app. - Mooie fotoreportage van de natuur en bezienswaardigheden die je tijdens het lopen van het Hoeverveldpad tegenkomt, door Willem van Leuveren sr. Zie ook een verslag van het Hoeverveldpad op de weblog Willem's Wonderlijke Wandelingen.

Terug naar boven

Links

- Onderwijs: - "Basisschool PCB Hoef vormt het hart van buurtschap Hoef; een buurtschap gekenmerkt door afwisseling van weilanden, akkers en houtwallen. De school, die gesticht is in 1899, is de oudste christelijke school van Putten.
Het frisse en sfeervolle gebouw met veel speelruimte nodigt uit tot onderwijs, dat de ontwikkelingen op de voet volgt. Dankzij de renovatie van 2016 is de school volledig aangepast aan de eisen van deze tijd en de wensen van de gebruikers. Er zijn ruimtes voor groepssplitsingen en allerlei vormen van leerlingbegeleiding. De multifunctionaliteit van het gebouw voor clubs, verenigingen, catechese en overblijven is aangepast aan de wensen van de gebruikers voor nu en voor de toekomst.

PCB Hoef staat voor kwalitatief hoogwaardig onderwijs. Passend Onderwijs is het uitgangspunt: elke leerling krijgt zoveel mogelijk het onderwijs dat hij of zij nodig heeft en verdient. Voor leerlingen met zorg is er extra ondersteuning en voor leerlingen die meer aankunnen is er uitdaging. Het onderwijs sluit zoveel mogelijk aan bij wat de omgeving verwacht. Zelfstandigheid, zelfbewustzijn, een kritische houding, verantwoordelijkheid zijn hierbij belangrijke kernwoorden. Dat vraagt voortdurende bezinning op en ontwikkeling van ons onderwijs. PCB Hoef streeft naar onderwijs dat onze leerlingen erop voorbereidt om met een positief kritische houding en vanuit christelijke waarden en normen, met vertrouwen en verantwoordelijkheid de weg in de samenleving te vervolgen."

Reactie toevoegen