Heuvel (Borkel en Schaft)

Plaats
Buurtschap
Valkenswaard
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Heuvel (Borkel en Schaft)

Terug naar boven

Status

- Heuvel is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Valkenswaard. T/m 1809 gemeente Bergeijk, in 1810 over naar gemeente Borkel en Schaft, per 1-5-1934 over naar gemeente Valkenswaard.

- De buurtschap Heuvel valt onder het tweelingdorp Borkel en Schaft, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Valkenswaard.

- De buurtschap Heuvel heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Heuvel ligt rond de wegen Bergeijksedijk (de N613), Luikerweg (de N69; het gedeelte van deze weg rond en Z van de minirotonde bij de Bergeijksedijk en de Kapelweg; W zijde), Berkheuvels en Bekenweg. De buurtschap ligt NW van het tweelingdorp Borkel en Schaft, ZW van het dorp Valkenswaard, Z van het dorp Dommelen, ZZO van het dorp Westerhoven, OZO van het dorp Bergeijk en N van Neerpelt in België.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Heuvel omvat ca. 25 huizen met ca. 65 inwoners.

Reactie toevoegen