Helhoek (Rockanje)

Plaats
Buurtschap
Westvoorne
Zuid-Holland

Helhoek (Rockanje)

Terug naar boven

Status

- Helhoek is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, gemeente Westvoorne. T/m 1979 grotendeels gemeente Rockanje, deels gemeente Oostvoorne; in 1980 in zijn geheel over naar gemeente Westvoorne.

- De buurtschap Helhoek valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Rockanje, deels onder het dorp Oostvoorne.

- De buurtschap Helhoek heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Helhoek ligt rond de wegen Heveringseweg (het gedeelte van deze weg Z van het kruispunt met de Kooysightlaan), Kranenhoutlaan, Rietdijk, Berkenrijsweg (het gedeelte van deze weg ZO van het kruispunt met de weg Berkenrijs en de Overboslaan), Berkenrijs, Verlengde Lodderlandsedijk, Panneweg, Olaertsduijnweg en Achterstrypseweg. De buurtschap ligt Z van het dorp Oostvoorne, NNO van het dorp Rockanje en W van de stad Brielle.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Helhoek omvat ca. 140 huizen met ca. 300 inwoners.

Reactie toevoegen