Heitrak

Plaats
Buurtschap
Deurne Asten
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Heitrak

Terug naar boven

Status

- Heitrak is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, grotendeels gemeente Deurne, deels gemeente Asten. Deurnes gedeelte: t/m 1925 gemeente Deurne en Liessel.

- De buurtschap Heitrak valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Neerkant, deels onder de dorpen Liessel en Asten.

- De buurtschap Heitrak heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Heitrak ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Dorpsstraat (het gedeelte NW van de Broekstraat), Munitiestraat, Lange Horst (de laatste twee wegen voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Neerkant), Korte Zeilkens, Bospeelweg, Koeweideweg, Kromme Heitraksedijk, Rechte Heitraksedijk, Speelheuvelplein, Oude Neerkantseweg, Horstenweg, Hutten, Talingweg, Pijlstaartweg, Vlosbergweg (het gedeelte O van de Pijlstaartweg), Kleine Heitrak, Gruttoweg, Buizerdweg (de twee hiervoor genoemde wegen voor de gedeelten O vanaf rond de kruispunten met de Meerkoetweg), Meerkoetweg, Sperwerstraat, Tureluurweg, Ericaweg, Moostdijk, Moostdijksebergen, Schorweg, Schietbaan, Reigerbekweg (het gedeelte bij het kruispunt met de weg Schietbaan) en Kazematweg. De buurtschap Heitrak ligt direct N, direct NW en direct W van het dorp Neerkant, ZO van het dorp Liessel, W en ZW van het dorp Helenaveen, O van het dorp Heusden, ZO van het dorp Asten en direct Z van de A67.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Heitrak (dan: Heijtrak) 14 huizen met 85 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 200 huizen met ca. 500 inwoners.

Reactie toevoegen