Heikant (Waalre)

Plaats
Buurtschap
Waalre
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Heikant (Waalre)

Terug naar boven

Status

- Heikant is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Waalre.

- De buurtschap Heikant valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Waalre.

- De buurtschap Heikant heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Heikant ligt rond de wegen Heikantstraat (voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Waalre), Gildebosweg, Dommelseweg (voor zover gelegen NO van de rivier de Dommel) en Beemdstraat. De buurtschap ligt direct Z van het dorp Waalre, direct N van het dorp Valkenswaard, O van de rivier de Dommel, NNO van het dorp Dommelen en ZW van het dorp Aalst.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Heikant omvat ca. 30 huizen met ca. 75 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Zorg: - "Zorgboerderij 't Angelag, gelegen in buurtschap Heikant tussen Waalre en Valkenswaard, biedt dagbesteding aan ouderen op het melkveebedrijf van familie Otten. Hier worden elke dag de koeien gemolken met behulp van een melkrobot, de kalfjes gevoerd en er wordt op het land gewerkt. Naast het melkvee zijn er ook veel andere dieren aanwezig, zoals cavia's, geiten en kippen, katten, honden en een paard. Er is een bloementuin, een groentetuin en een kas waar we seizoengroente verbouwen. Een terras diverse fruitbomen omringen het erf. Op een boerderij is altijd wel wat te doen. Onze cliënten hoeven geen productieve bijdrage te leveren maar we stimuleren dat wel. Ieder vanuit zijn eigen mogelijkheden en kwaliteiten en uitgaande van wat iemand zelf kan. Onder begeleiding van professionele hulpverleners kunnen cliënten o.a. werkzaamheden op en rond het erf verrichten, kleinvee verzorgen, tuinproducten oogsten, en groenten en fruit verwerken."

Reactie toevoegen